2010-05-25

Stress---

Nu har jag fått mej lite miljöombyte. Efter att ha suttit ett par timmar och tragglat med lill-uppsatsen i Högskolebiblioteket har jag nu förflyttat mej ner till en av skolans datasalar för att fortsätta mitt tragglande här nere. Omväxling förnöjer, eller hur var det nu?
---
Omväxling blir det också i morgon då jag ska fortsätta arbeta med stor-uppsatsen. Det var ju flera dagar sen sist... Äsch, jag vet att ironi inte gör sej särskilt bra i skriven form, det är lätt att den missförstås eller helt enkelt inte uppfattas. Men jag är grymt ironisk när jag försöker få det att låta som att omväxling är något positivt. Det är det inte. Det är inte ens någon omväxling. Och vet du varför? Jo för att stressen som finns inuti kroppen är densamma oavsett var jag sitter och skriver och faktiskt oavsett vad jag skriver på. Liten eller stor, uppsats som uppsats... ("Fredrik som Fredrik"..) Jag upplever väldigt sällan stress men nu lever den i mej som en organism som tagit över min kropp... Jag sover dåligt, har mängder av munblåsor, och självklart känns magen av också.

Ska jag verkligen klara av att få ihop en C-uppsats till nästa vecka? Hur ska det gå till? Hur ska jag hinna, men framför allt, hur ska jag klara av det rent intellektuellt? Jag känner mej som en nolla, som står inför ett berg av svårigheter... hur diskuterar man kring sina resultat i en uppsats vars resultat känns ganska obefintliga..? Ska man ha litteraturhänvisningar? Hur djupt och välarbetat ska det egentligen vara..? Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade haft en skrivarkompis nu, någon som kunde stå vid min sida under opponering och ventilering, jag är så nervös!

1 kommentar:

  1. Jag vet hur det är. Magen kollapsade, ständig huvudvärk var ett faktum och kroppen skrek efter vila. Men fan vad värt det har varit! Kämpa på och bit ihop - det är så nära nu och du fixar det!!! Jag hjälper dig gärna och läser om du vill. Kramar

    SvaraRadera