2010-10-05

En vision om ett fritidsintresse

Idag var det meningen att jag skulle gå på första delen av en första-hjälpen-kurs som Röda Korset i Mora håller. Men det visade sej att jag var den enda som kommit för att delta, inte ens ledaren dök upp!

Så det bidde ingen kurs idag, men vad bidde det då? Det bidde lite information om Röda Korsets första-hjälpen-grupp istället och sen en omvägscykeltur på vägen hem. Bättre lycka den 19:e får jag hoppas!

Men fortfarande måste jag säga att jag tycker att det här med att ingå i en första-hjälpen-grupp verkar väldigt...bra. Rätt. Riktigt. Och rätt spännande! Vi ska så småningom till och med få lära oss att använda defilibratorer (heter det så?), sådana maskiner som stöter igång hjärtat om det stannat.

Röda Korset brukar finnas med vid Vasaloppet, i Dalhalla, Svenska Rallyt m.m. och det vore ju schysst att kunna göra en insats på detta sätt, samtidigt som jag lär känna lite nya människor, får se lite av varje av evenemangen... Ja det verkar skoj!

Jag behöver ett fritidsintresse, och det här kanske kan vara något? I alla fall om kursen kommer igång som planerat nästa tillfälle och några fler dyker upp.

---

Nu är det tisdagskväll och jag har även andra glädjeämnen än fritidsintresset att rapportera om.

På Rättviks marknad i helgen köpte nämligen jag och HH ett par vacuum-påsar som man ska stoppa ex kuddar och täcken i, för att sedan suga ur luften med dammsugaren och göra påsarna och dess innehåll maximalt minimala! Tro´t eller ej, men när jag provade produkten här hemma nu ikväll så fungerade de- vilken lycka! Vi som är så trångbodda, med hjälp av de där påsarna (vi måste nog köpa fler nu!) kan sådana där skrymmande saker som extratäcken, kuddar, filtar osv. enkelt minimeras och packeteras. Kanon!

Lånade denna bild från en annan hemsida, JAG skulle aldrig stava fel så där! :-)

Point is: på samma sätt funkar även våra påsar. Rekommenderas varmt!

Nå, nu får det vara slut med husmorstips för idag, jag blir alldeles trött i mössan av att vara så här fiffig. Dags för soffläge med käraste bengt.

1 kommentar:

  1. Sådana påsar är toppen mamma och pappa har ett par den Rättviksmarknaden, skit smidigt verkligen! /L

    SvaraRadera